Close
ICRON will be a Silver Exhibitor at the upcoming Gartner Supply Chain Executive Conference 2019 on 17th-19th June 2019 in Barcelona, Spain. Click here to find out more.

Çerez Aydınlatma Metni

The Cookie Policy were last updated on August 24, 2021

İşbu Aydınlatma Metni (Metin) veri sorumlusu sıfatıyla ICRON Teknoloji Bilişim A.Ş. (ICRON ya da Şirket ya da Biz) olarak, siz internet sitesi ziyaretçilerimizi gerçekleştirdiğimiz kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (Kanun) 10. maddesi uyarınca aydınlatmak ve sitemizde hangi amaçlarla, hangi tür çerezlerin kullanıldığını ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

 

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgi için   inceleyebilirsiniz. İşbu Metin’de değişiklik yapılması halinde Politika dahil olmak üzere ilgili tüm dokümanlar güncellenecektir.

 

  • Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

 

Kişisel verileriniz (işlem güvenliği [IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış kayıtları gibi] ve pazarlama [çerez kayıtları gibi]) faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi; pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi; reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi; ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amaçlarıyla, Kanun’da düzenlenen genel ilkelere uygun olarak işlenmektedir.

 

  • Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amaçları

 

ICRON tarafından hukuka uygun olarak işlenen verileriniz; yukarıda 1. maddede belirtilen;

  • faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi; reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi; ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi ve ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi amaçlarıyla yurtdışı tedarikçilerimize,
  • yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla, yetkili kamu kurum kuruluşlarına

Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen işleme şartları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

  • Kişisel Verilerinin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

ICRON, internet sitesinin işletimi sırasında çeşitli türde çerezler kullanmaktadır. Kişisel verileriniz bu çerezler vasıtasıyla elde edilmekte olup, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen işleme şartları (açık rıza, kanunlarda açıkça öngörülmesi, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi için zorunlu olması, şirketimizin meşru menfaati için zorunlu olması) dahilinde işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

Çünkü bu çerezlerden bazılarının kullanımı internet sitesinin çalışması ve size sunulabilmesi, sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz için zorunlu olup, diğer çerezler ise site kullanımının analizini gerçekleştirmek, kullanım alışkanlıklarını anlamak, reklam ve içerikleri kişiselleştirilmek amacıyla kullanılmaktadır.

 

Çerez nedir?

 

Çerez, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazlarınıza (bilgisayar, akıllı telefon ve diğerleri) yerleştirilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyalarıdır.

Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için: http://www.aboutcookies.org/ ve http://www.allaboutcookies.org/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Nelerdir, Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

 

Oturum Çerezleri: İnternet sitesini ziyaret süresince kullanılan çerezler olup, internet tarayıcısı kapatıldıktan sonra silinen çerezlerdir.

Kalıcı Çerezler: Bu çerezler tarayıcı kapatıldıktan sonra da saklanan ve ziyaretçi tarafından silininceye ya da süresi doluncaya kadar geçerliliğini koruyan cihazda kalmaya devam eden çerezlerdir.

Birinci Taraf Çerezleri: Ziyaret edilen web sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Ziyaret edilen web sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.

Tamamen Gerekli Olan Çerezler: İnternet sitesinin düzgün ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılması mecburi olan çerezlerdir.

Performans Çerezleri: İnternet sitesinin kullanımını ve performansını analiz ederek sitenin performansını/verimini arttırmak için kullanılan çerezlerdir

İşlevsellik Çerezleri: İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak, site üzerindeki tercih ve seçimleri hatırlayarak kullanım kolaylığı/kişiselleştirme imkânı sağlamak için kullanılan çerezlerdir.

Hedefleme ve Reklam Çerezleri: Kişilerin tanınması profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılan çerezlerdir.

 

İnternet Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

 

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz.

 

Çerez Tanımı/Amacı Çerez Süresi
     
     

 

Bununla birlikte sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebileceğimizi, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebileceğimizi veya sitemize yeni çerezler ekleyebileceğimizi belirtmek isteriz. Dolayısıyla mevcut çerezlerimizde bir değişiklik olduğunda  tarihli işbu aydınlatma metninde değişiklik yapılacak ve güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik güncel metnin yayınlanmasıyla birlikte yürürlük kazanacaktır.

 

Çerezlerin Yönetimi

 

Tarayıcınızın ayarlarını kontrol ederek çerezlere ilişkin tercihlerinizi görüntüleyebilir, isteğiniz doğrultusunda değiştirebilir; çerezlerin tümünü ya da bazılarını reddedebilirsiniz.

Öte yandan çerezlere hiçbir şekilde izin vermemeniz ya da sınırlandırmanız halinde internet sitemizin hiç çalışmayabileceğini ya da bazı özelliklerinin işlevselliğini yitireceğini, kullanıcı deneyiminizin kalitesinin düşebileceğini hatırlatmak isteriz.

 

Sitemizde kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi Çerez Ayarları alanında değiştirebilirsiniz.

 

  • Kanun’nun 11. Maddesi Uyarınca Sahip Olduğunuz Haklar

 

Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi (kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış̧ işlenmiş̧ olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, KVKK m.7’deki şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, kişisel verileriniz aktarılmışsa yapılan düzeltme silme/yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı 3.kişilere bildirilmesini isteme, kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonuç ortaya çıkması durumunda itiraz etme,
kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme) “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre ICRON İstanbul ofisi Reşitpaşa Mah. Katar Cad. ARI3 Binası No:4 İç Kapı No: 803 Sarıyer İstanbul adresine yazılı olarak ya da Kişisel Verileri Koruma Kurulu(Kurul) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle, dilerseniz “ ”nu kullanmak suretiyle,   iletebilirsiniz.  Talebiniz, niteliğine göre en kısa sürede ve en geç Kanunda belirtilen süre içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.